gratis pianoles

Gratis pianoles

Kun je online gratis pianoles volgen? Begin hier!

De piano is een prachtig instrument. Ook met een betaalbaar keyboard of een wat luxere elektrische piano kun je prima uit de voeten … eh vingers natuurlijk! Moet je om piano te leren spelen een dure pianoleraar inschakelen, of kun je ook gratis pianoles volgen online? Laten we beginnen met de basis en dan bekijken wat je nodig hebt om verder te gaan.

88 toetsen, ontelbare mogelijkheden

Bekijk de toetsen van een piano. 88 stuks verdeeld over 52 witte toetsen en 36 zwarte toetsen. Er zijn trouwens ook keyboards met minder toetsen, zijn die niet compleet? Voor een beginnend pianist zien al die toetsen er erg ingewikkeld uit, tot je de patronen ziet. Eigenlijk zijn er maar zeven witte noten in een octaaf. Een beetje vreemd omdat een octopus toch echt acht armen heeft. Dit komt omdat het begin en het einde van een octaaf dezelfde noot is, maar dan een octaaf hoger of lager. De toetsen herhalen zich steeds opnieuw tot aan een piano met 88 toetsen. Er zijn dus maar 7 noten om te leren, en 5 zwarte tussentonen. Zo wordt het al een stuk eenvoudiger om piano te leren spelen. Gaat je dit met gratis pianoles lukken? Ja! Nee! Misschien…?

Gratis pianoles online

Je weet nu dat een octaaf maar 7 noten heeft met 5 tussentonen. Ben je nu klaar? Nee, want nu moet je leren om de toetsen met de juiste vingers te bespelen. Je kunt natuurlijk met één of twee vingers gaan spelen, maar dan zul je al snel merken dat jouw favoriete deuntjes spelen toch niet helemaal goed gaat. Hoe maak je de volgende stap? Met een goede pianoleraar natuurlijk! Iemand langs laten komen is niet alleen duur, je kunt ook niet tussendoor oefenen wanneer het jou uitkomt. Als er iemand in huis is die je kan ‘helpen’, houd er dan rekening mee dat er heel wat ruzies ontstaan zijn bij het ‘leren’ spelen van dit instrument. Dan maar op zoek naar gratis pianoles online, dit kan op verschillende manieren zoals filmpjes opzoeken en notenschrift downloaden. Let dan wel op deze risico’s:

Gratis piano leren spelen

Er zijn veel filmpjes op YouTube met gratis pianoles door welwillende ‘leraren’ die niet altijd de beste methoden hanteren. Als beginnend pianist is het lastig om te bepalen welke methode klopt.
Hoewel de noten altijd hetzelfde (behoren) te klinken, is er veel verschil tussen klassiek, jazz of popmuziek spelen. Een goede pianist kan misschien alles spelen, toch is de insteek anders.
Notenschrift kan demotiverend werken als je net begint. Je houdt het echt niet vol als je steeds over hoge drempels moet klimmen om een stap verder te komen.

Wie kan je piano leren spelen?

Toch maar die dure pianoleraar inschakelen? Nee hoor, er is wel degelijk gratis pianoles online te vinden, al zijn dit vaak introductielessen van een betaalde cursus. Als deze introductie je bevalt, en je een ‘klik’ hebt met de pianoleraar dan kun je alsnog kiezen voor een betaalde cursus. Dit kan je veel tijd en frustratie besparen, met als resultaat een passie voor piano spelen die je voor altijd bij zal blijven!

Gratis piano proefles

Wil je graag vandaag nog starten met gratis piano proeflessen? Klik hier en bekijk de online gratis proefles piano leren spelen. Zowel voor gevorderden als beginners. Gratis Pianoles