Het Wilhelmus | Piano Tutorial Nederlands

In dit artikel ga ik, je het wilhelmus leren spelen omdat, we dit jaar met koningsdag allemaal thuis zullen zitten dacht ik dan heb, je in ieder geval iets te doen, achter de piano, normaal gesproken, geen, popmuziek, maar, bij, deze, ook, een, nummer, wat, iedereen, wel kent ik vond, het toen dit geval de zo, mooi klinken, om een, orgel te gebruiken dus die laat ik ook de rest van de les gewoon aan staan.

We beginnen met de rechterhand download het schema wat, je kunt downloaden via de link, onder deze, video dan heb, je de noten erbij in letters uitgeschreven dus, je hoeft geen noten kunnen lezen, en dan zie, je daar in dat schema de tekst van het, wilhelmus staan de Rechterhand die staat uitgeschreven boven die tekst en de akkoorden die zijn uitgeschreven onder die tekst per regel het past allemaal precies op een a4 josh en hem uitprint dus hou dat schema de ook bij als we gaan spelen, we beginnen met de rechterhand en die.

Rechterhand begint met de eerste vinger op de g. Dit is de middelste c centrales en je mijn piano, je begint om te g naar rechts naast ik speel die eerste regel, even voor is belangrijk. Om te zien dat, je op die g begint, maar vervolgens, als je met, je tweede vinger de c speelt dat, je voor de rest van de regel eigenlijk, die hand kunt dat liggen en je alleen maar deze noten speelt, als, je hier begint met je eerste vinger En hier met je tweede ik doe nog een keer die regel doe ik hem langzaam dat is de eerste regel de tweede.

Regel is precies hetzelfde dus nog een, keer, als volgt dat zijn de eerste twee regels laten. We die even pakken met de akkoorden erbij dan heb, je die ook gelijk gezien, het eerste akkoord dat, we spelen is een, cao-akkoord die spelen.

We als volgt een, omkering van het c akkoorden speelt geen scene dan speel, je een g akkoord en dat gea kort was eigenlijk alleen maar het verplaatsen van deze twee vingers naar deze twee dus c, en g en dan is er.

Nog maar, één, akkoord wat. Je tegen zult komen en dat is een f en daarvoor schuif, je alle vingers een, witte toets naar beneden dus, we hebben een c g nf, nou, kijk goed in het schema waar, je welke akkoorden moet spelen en dan spelen die eerste, twee, regels nu, even langzaam Voor met die, akkoorden, erbij ja, dan de tweede, keer, hey ja en dan gaan, we door naar de derde, regel daar, gaat, je hand, naar boven naar de rechterkant, op de piano en speel.

Je met je tweede vinger de e terwijl de regel eerst, even voor met rechts , je hand, kan zo goed, als blijven liggen en als. Je het schema het uitgeprint dan zie, je al soort bergjes dus, je ziet de noten eerste omhoog gaan en dan weer naar beneden en dan weer naar boven en dan weer naar beneden en een interessant stukje aan het eind is dus dat, je eigenlijk een, vinger te Kort kom dus, je eindigt op today maar dan moet, je nog een c spelen dus dan doe, je je tweede vinger, je wijsvinger over je duim heen en dan weer terug nog een keer die regel,  en dan de laatste regel.

Ga je meer met je eerste vinger naar de g spelen mee vervoer, oh en ook daar gaan, we dus zo’n overstapje doen twee zelfs dus, ga ik, even laten zien, je begint weer met je eerste weer op te geven dan ga je met Je tweede vinger naar de zee maar dan pak, je ook met je eerste vinger de b zigga laag omhoog van de g en b  dan kom, je vingers te korten schijnt er overheen en dan is je eerste gedaan en dan mee naar boven als Je het handig vindt kun, je ook met de pen in het schema, lettertjes erbij schrijven of cijfertjes bij de lettertjes schrijven om aan te geven welke vinger, je moet gebruiken kan je aantekening bij maken maar, je ziet de zodat, je vingers te kort komt en in dat.

Geval moet, je nu dus, even overheen oké dan de akkoorden daarbij die zijn, hetzelfde dat, zijn, weer, een c, en g nf, dan doe ik ze nu, even samen dan de laatste regel en dat zijn de 2 de twee regels van het, wel mijn Verspelen ik hem nu langzaam in zijn geheel door, kijk goed, wat, er, samen, gespeeld wordt en wat apart, hou ook het schema, daarbij, om de goed te kunnen zien en dan speel ik nu.

Even voor ja en dat is het volledige eerste couplet van wilhelmus van nassouwe zijn natuurlijk heel, veel coupletten maar die volgen allemaal ongeveer deze zelfde melodie wil, je heel, veel plezier wensen met oefenen, alvast een, fijne, koningsdag ook al zal, het, vanuit, huis zijn of in de Buurt van het huis en mocht, je het leuk vinden dan kun, je dus dit nummer, ten gehore gaan brengen thuis succes en tot de volgende, video